TERÀPIA FOTODINÀMICA

La Teràpia Fotodinàmica (TFD) consisteix en l'aplicació d'un innovador medicament en crema sobre la lesió (acidifico metillevulínico), seguida de l'exposició a una llum vermella durant uns 8 minuts.

Les cèl·lules malaltes absorbeixen la crema i, en ser exposades a la llum vermella, es produeix una reacció química que marca les cèl·lules canceroses i les destrueix, sense danyar les cèl·lules sanes.

La teràpia fotodinàmica actua de forma altament selectiva: Destrueix només les cèl·lules malaltes respectant les sanes, permet tractar diverses lesions d'una vegada i fins i tot, actua sobre lesions existents però que encara no es veuen. A més els resultats cosmètics són excel·lents, no deixa cicatrius i no requereix cures especials després del tractament.

L'últim avanç científic per guarir i detectar el càncer de pell no melanoma, sense cirurgia, és la teràpia fotodinàmica.

La TFD mostra clares avantatges respecte a altres alternatives terapèutiques per a la patologia oncològica cutània, com és la poca invasivitat, l'alta selectivitat terapèutica, l'excel·lent resultat cosmètic final, la gran seguretat i baixa taxa d'efectes adversos, i la possibilitat de tractar múltiples lesions de forma simultània.

La tècnica és senzilla. El dia del tractament es retiren les crostes de la lesió, s'aplica la crema i es deixa coberta durant 1-3 hores, segons el tipus de fotosensibilizant emprat. Després d'aquest temps, s'exposa la pell ja sensibilitzada, a una font de llum procedent d'un llum de díode durant escassos minuts. Una vegada acabada la sessió, el pacient pot continuar amb la seva vida normal sense cap problema. En alguns casos pot ser necessari realitzar diverses sessions, amb freqüència mensual. Es tracta d'un procediment de fàcil aplicació, ràpid, totalment indolor i no comporta temps de recuperació post-tractament. Tan sols un lleu enrogiment durant les 24 hores posteriors al tractament.