És Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la qualificació d'excel·lent "Cum Laude".

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona 1983.

Metge especialista en Dermatologia Medicoquirúrgica i Venereologia, formació realitzada al Departament de Dermatologia de l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona. Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. (1983-1987).

Metge Forense titular, pertany al Cos Nacional de Metges Forenses del Ministeri de Justícia des del 1991.

Màsters en "Valoració del Dany Corporal" i en "Gestió Hospitalària i Serveis Sanitaris" de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Professor de l'Escola Professional de Medicina del Treball, a la Universitat de Barcelona, impartint l'assignatura de Dermatologia laboral.

Professor del Postgrau de Psiquiatria Forense i Valoració del Dany Corporal.

Professor col·laborador del Departament de Medicina Legal i Toxicologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Es dedica desde fa 25 anys a l'exercici de la Dermatologia Privada a la seva consulta i durant 15 anys va ser Metge Adjunt de Dermatologia a l'Hospital de Quinta de Salut l'Aliança de Vic.

Compatibilitza la seva tasca de Dermatòleg amb la gestió, essent en l'actualitat Director de l'Àrea de Praxis del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Ha desenvolupat càrrecs a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, de Director General de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya del Departament de Justícia (2002-2006).

A l'actualitat, és el president de la Societat Catalana de Medicina Legal i Toxicologia, de l'Acadèmia de Ciències Mediques de Catalunya i Balears, de la Fundació del Dr. Lluís Vila d'Abadal i Vocal de la Junta Directiva de l'Associació Nacional de Metges Forenses.

Des del 1998 és el president de la Delegació d'Osona del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB).

En l'àmbit científic i d'investigació ha presentat multitud de comunicacions científiques en congressos nacionals i internacionals i ha publicat treballs científics a revistes nacionals i internacionals sobre Dret Sanitari, Dermatologia, i Maltractament Infantils. És Editor Associat de la Revista Española de Medicina Legal i ha estat Codirector de l'estudi d'investigació (Projecte Eulàlia).

El 2006, la Generalitat de Catalunya li va concedir la Medalla al Mèrit Policial del Cos de Mossos d'Esquadra de Catalunya i al 2010 El Ministeri de Justícia li va atorgar la Creu distingida de 1ª classe de Sant Raimon de Penyafort.